torstai 12. syyskuuta 2013

Tiikerikakkua Marttojen mukaan

Tänään oli sateisen sumuinen aamu ja eilisen superulkoilun jälkeen päätin, että tänään ollaan lasten kanssa aamupäivä sisällä. Kävimme vain kaupassa hakemassa maitoa ja sitten alkoi keittiöpuuhailu.

Ohjelmassa oli ensin lasagnen teko, sillä se sattuu olemaan pojan lempiruokaa. Lasagnen teosta tai reseptistä ei sen enempään - se tehtiin Knorrin kuivaaineksista, mutta jälkkäriksi päätimme kokeilla tiikerikakun tekoa. Siihen oli helppo motivoida lapsikin mukaan.

Koska aiemmin tällä viikolla Mariannekakku onnistui niin täydellisesti, päätin tosiaan uskaltatua tekemään tätä kaikkien mummojen bravuuria ja vielä Marttojen ohjeella. Kaikki meni hyvin niin kauan, kun pienempi nukkui. Voi ja sokeri vaahtoitui ja jauhot oli sekoitettu jne. Sitten soi puhelin ja piti vartin verran puhua töistä, joista olen ollut pois jo kuusi kuukautta. Vauva heräsi ja roikottelin sitä sylissä, ja kun palasin keittiöön, niin siellä oli kaakaojauhot pitkin pöytiä ja lattioita. Lasagne saatiin kuitenkin uunista ulos ja pojan lautaselle ja siivoamisen jälkeen oli kakun vuoro.

No, satuin vahingossa laittamaan ketsupin lasagneen pilkuiksi, niin kuin yleensä on tapana, mutta pitikin olla "laitoja ja vielessä paljon". Siitä tuli sitten aivan valtava maanjäristys ja huuto ja parku, että "se on sun syytä ja äiti arestiin ja en syö ja nyt mä oon tosi vihanen ja mene äiti omaan huoneeseen". Tyrkkäsin kakun uuniin ja aloin imettää ja ilmoitin pojalle, että kakkua et sitten saa iltapäivällä ja kun rauhoitut, niin saat lasagnekupin takaisin.

Varmaan noin varttitunnin huutamisen jälkeen rauha oli palannut taloon. Molemmat ipanat söivät niin, että maiskutus kuului ja minä tajusin, että kakku on uunissa, mutta ei hajuakaan, kuinka kauan. Vilkaisin uuniin - keskitasolla, hyvin kohoaa. Vilkaisin marttoja - alatasolla, tunti. Lämpötila oli sentään oikein.

Kiersin munakelloon puoli tuntia lonkalta ja päätin, että sitten otan kakun uunista ulos, tuli mitä tuli.

No, nyt heräsin päiväunilta vauvan kanssa ja isompi vielä nukkuu. Kakku pysyi kasassa, mutta on pohjasta kivikova ja pinta jäi suurimmaksi osaksi kiinni vuokaan. Mutta maku on hyvä ja se ratkaisee!




Tiikerikakku

200 g margariinia
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kevytkermaa
2 rkl kaakaojauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

2. Vatkaa pehmyt rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten.

3. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, ja lopuksi kerma.

4. Ota toiseen kulhoon 1/3 taikinasta ja sekoita siihen kaakaojauhe.

5. Annostele tummaa ja vaaleaa taikinaa vuokaan kerroksittain niin, että alimmainen ja päällimäinen kerros on vaalea.

5. Paista kakkua uunin alaritilällä tunnin verran.

Copyright: Martat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti